Bolesti zad v těhotenství


 
Jak se jim vyhnout a proč je podpůrný pás MomCare vaší nejlepší oporou 
 
Těhotenství je nádherné období plné radostného očekávání, ale také čas, kdy vaše tělo prochází neuvěřitelnými změnami. A právě s těmito změnami mohou přijít i některé nepříjemnosti, které mohou zmírnit vaše nadšení – jednou z nejčastějších je bolest zad. Tyto bolesti se mohou objevit v různých fázích těhotenství a mohou být tak nepříjemné, že vám brání v užívání si tohoto výjimečného období naplno. Naštěstí existují způsoby, jak s těmito potížemi účinně bojovat, a jedním z nich je podpůrný pás MomCare, který vám poskytne úlevu a komfort.
 
Proč záda bolí a co se s tím dá dělat?
 
Bolesti zad v těhotenství jsou častým problémem, který má několik hlavních příčin:
  • Změna těžiště: Jak vaše bříško roste, těžiště těla se posouvá dopředu, což zvyšuje tlak na vaši bederní páteř. Tento posun může způsobit nepříjemné napětí a bolest, které vám mohou kazit den.
  • Hormonální změny: Vaše tělo v těhotenství produkuje hormon relaxin, který připravuje klouby a vazy na porod. Bohužel, i když je relaxin pro porod nezbytný, může způsobit nestabilitu páteře a pánve, což vede k bolestem zad.
  • Přibývání na váze: Přibírání na váze je přirozenou součástí těhotenství, ale zvyšuje zátěž na páteř a klouby, což může způsobit nepohodlí.
  • Změny držení těla: Kvůli posunutí těžiště a rostoucímu bříšku můžete nevědomky měnit své držení těla, což může vést k napětí ve svalech a bolesti zad.
Jak se vypořádat s bolestmi zad?
 
Bolesti zad mohou být skutečně vyčerpávající, ale existují způsoby, jak si ulevit a vrátit se k radostnému očekávání:
  • Cvičení: Jemné cvičení, jako je jóga pro těhotné nebo plavání, může posílit svaly zad a pánve a pomoci zmírnit bolesti. Cvičení zlepší vaši flexibilitu a dodá vám pocit pohody.
  • Správné držení těla: Dbejte na správné držení těla. Vyhněte se špatným postojům, jako je prohýbání v bedrech nebo křížení nohou při sezení. Správné držení těla uleví páteři a předejde dalším bolestem.
  • Odpočinek: Odpočinek na boku s polštářem mezi koleny může zmírnit tlak na záda a pánev. Vyhněte se dlouhému stání nebo sezení ve stejné pozici.
  • Teplo: Teplé obklady na bolavá místa mohou pomoci uvolnit svaly a snížit bolest. Teplé koupele nebo použití teplé dečky přinášejí úlevu a příjemné uvolnění.
 
 
Jak může pomoci podpůrný pás MomCare?
 
Podpůrný pás MomCare je skutečným zázrakem pro nastávající maminky. Byl navržen s ohledem na vaše potřeby a nabízí oporu, která vám může výrazně ulevit. Jak vám může pomoci?
  • Zmírnění bolesti zad: Pás MomCare poskytuje oporu rostoucímu bříšku a snižuje zátěž na bederní páteř, což pomáhá zmírnit bolesti v dolní části zad.
  • Zlepšení držení těla: Díky podpoře bříška a dolní části zad vám pás MomCare pomůže udržet správné držení těla, což je klíčové pro prevenci dalších bolestí.
  • Stabilizace pánve: Pás stabilizuje pánev a udržuje ji ve správné poloze, čímž zmírňuje bolesti způsobené hormonálními změnami.
  • Snížení nepohodlí: Pocit těžkosti a diskomfortu, který často provází nošení miminka, může být díky pásu MomCare výrazně snížen.
  • Podpora během cvičení: Pro ty z vás, které chtějí zůstat aktivní i během těhotenství, je podpůrný pás skvělým pomocníkem, který poskytuje stabilitu při lehkém cvičení i běžných denních aktivitách.
  • Pohodlí a přizpůsobivost: Pás je vyroben z měkkého, prodyšného materiálu, který je pohodlný na nošení a přizpůsobí se rostoucímu bříšku. Jeho nastavitelný design zajistí, že vás bude provázet po celé těhotenství.
 
 
Jak správně používat podpůrný pás?
 
Používání podpůrného pásu je snadné, ale je důležité dbát na několik zásad:
  • Správné umístění: Pás umístěte pod bříško a kolem dolní části zad, aby poskytoval oporu bez nepříjemného tlaku.
  • Ne příliš těsně: Pás musí být dostatečně těsný, aby poskytoval oporu, ale nesmí být tak utažený, aby omezoval krevní oběh.
  • Používejte podle potřeby: Pás noste podle potřeby, například při delším stání nebo chůzi, ale není nutné jej mít na sobě neustále.
Bolesti zad během těhotenství nejsou nic, s čím byste se musely smířit. Podpůrný pás MomCare je efektivním pomocníkem, který vám může přinést úlevu a pohodlí. Pokud hledáte způsob, jak se cítit lépe a užívat si toto krásné, i když náročné období, je podpůrný pás MomCare tím pravým řešením. Dopřejte si oporu, kterou si zasloužíte!
 
 
  1. K038135
  2. K894784
  3. KBAL0
  4. K705900
  5. K705139
  6. K701919